De Beste Drummer Ooit speelt op emmers op straat – kippenvelmoment van Azad

(tekst video)


Azad: “Hallo, ik ben Azad. Ik hou veel van naar muziek te luisteren. Vandaag ga ik mijn kippenvelmoment met jullie delen. Mijn kippenvelmoment gebeurde toen ik een video bekeek van de straatdrummer Gordo. In de video zat Gordo op straat met een paar emmers en twee drumsticks. Toen begon hij op die emmers te slagen als op echte drums. Kan je je het voorstellen? Wauw! Ik kon het niet geloven.  Hij was zo goed dat mensen rond hem begonnen te staan. Hij was zo snel en bekwaam. Nadat ik dat had gezien, leerde en realiseerde ik me dat als je talent hebt, je geen tools nodig hebt. Je potentieel komt automatisch naar buiten. Dat is wat Gordo heeft gedaan. Ik ben zo erg gemotiveerd na die video te bekijken! Bekijk de video zeker ook! Bedankt.

(<<)

De Beste Drummer Ooit speelt op emmers op straat

Straatdrummer Gordo ging de straat op de 5 emmers en 2 drumsticks and begon op de emmers te slagen alsof het een drumstel was. Hij creëert verschillende geluiden door de emmers op te tillen met zijn voeten of door er in het midden of aan de kanten op te slagen. Op deze manier kan hij veel variëteit steken in zijn spelen en een voller geluid bekomen. Zijn gepassioneerde manier van spelen met geluid en ritme zorgde er gauw voor dat er een hele menigte rond hem kwam staan om naar zijn getalenteerde performance te luisteren.

Straatdrummer Gordo

De 31-jarige Australische drummer Gordo speelt op emmers en drums. Hij is een bekende YouTuber met meer dan 1 miljoen geabonneerden die viraal is gegaan met de video “One Bucket” waarin hij op één emmer speelt in het midden van een drukke winkelstraat tijdens de Paasvakantie. De video is momenteel al meer dan 44 miljoen keer bekeken.

Gordo komt uit Syndey, Australië, maar heeft ook in Japan gestudeerd. Hij gebruikt alledaagse dingen zoals emmers om muziek te maken en zijn talenten te laten zien. Hij zit voor energie en passie en laat dat in elke performance zien. Hij creëert zijn geluiden door niets anders te gebruiken dan drumsticks, emmers, de vloer en zijn voeten.

In onderstaande video van in 2018 speelt hij op meerdere emmers op straat en inpireert hij zelfs één van meisjes achter hem om te dansen en twerken op de beat. De video is al meer dan 7 miljoen keer bekeken.

Zijn grootste inspiratiebron is artiest Larry Wright uit New York City. Gordo werkt met artiesten in en rond Sydney en doet ook feestjes en evenimenten, maar je kan hem evengoed op straat vinden waar hij zijn talent deelt met mensen rond hem. Hij heeft in de afgelopen jaren een carrière kunnen maken van straatmuzikant te zijn.

Gordo maakt ook educationele videos op zijn YouTube kanaal en doet ook covers van bekende liedjes, zoals bijvoorbeeld deze cover van “Shape of you” van Ed Sheeran.

Gordo speelt ook echte drums! He speelt al meer dan 12 jaar drums. Dit is een drum cover van The Beginning – One Ok Rock.

Andere geweldige straatdrummers

Er zijn zoveel geweldige straatdrummers die je op YouTube kan vinden en over heel de wereld. Zoals Gordo gebruiken sommige straatdrummers iets anders om te drummen dan enkel conventionele drumsets om hun drumvaardigheden te laten zien. Straatdrummer PipeDrumz gebruikt gekleurde pijpen om een ritme en beat te laten horen en doet ze klinken als een soort van elektronische drums.

Een andere drummer die pijpen gebruikt is Pipe Guy. Pipe Guy speelt een combinatie van house, trance en techno muziek op zijn witgeschilderde pijpen.

Matthew Pretty, aka “The Bucket Boy”, komt uit Los Angelesen speelt op emmers, potten en pannen om zijn sound over te brengen. Dit optreden is op de Vegas Strip in Las Vegas.

Dario Rossi is een andere drummer die potten, pannen, emmers en andere algemene dingen gebruikt om een beat te spelen op straat. Dit straatoptreden in Parijs deed al snel een hele menigte rondom hem staan om van zijn speciale performance te genieten. Hij speelt ook echte drums, zoals kan gezien worden op zijn YouTube kanaal.

Dat meisjes net zo goed kunnen drummen als jongens wordt bijvoorbeeld bewezen door deze geweldige Aziatische vrouwelijk drummer. Ze speelt “Fantastic Baby” op straat met een hele menigte rond haar. Deze video is bijna 50 miljoen keer bekeken op YouTube, dus mensen zijn heel erg onder de indruk van haar!

Meer geweldige straatdrummers:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *