DJ Sefa speelt pianostuk Nuvolo Bianche tijdens set – kippenvelmoment van Joanneke

(tekst video)


Joanneke: “Mijn kippenvelmoment is een set van DJ Sefa. Producer, een piepjonge DJ, heel talentvol. Het was een set op Harmony of Hardcore. Om en nabij de 30ste minuut kruipt hij achter de piano. En terwijl hij eerst een heleboel herrie aan het maken is, wat ik ook heerlijk vind overigens, kruipt hij achter de vleugel en dan speelt hij met zoveel emotie dat de wereld verdwijnt. En daar krijg je kippenvel van.” (<<)

DJ Sefa speelt pianostuk Nuvolo Bianche tijdens set op Harmony of Hardcore 2018

De 18-jarige Sefa Jeroen Vlaarkamp uit Castricum is DJ en gaf een concert in 2018 in Erp op het jaarlijkse Harmony of Hardcore festival. Zijn specialiteit is frenchcore, dit is een subgenre van hardcore techno, met een sneller tempo van meestal boven de 200 bpm en een luide offbeat bassline. Tussen 2 liedjes met dit hoge tempo gaat hij achter een piano zitten en speelt hij het klassieke stuk Nuvole Bianche van Ludovico Einaudi, een Italiaanse pianist en componist. Hij speelt het pianostuk met zoveel passie en overtuiging in een moment van bezinning dat het publiek en Joanneke spontaan kippenvel krijgen.

U kan het pianostuk bekijken vanaf 29:00 tot 31:25.

Sefa, getalenteerde producer en DJ

Sefa Jeroen Vlaarkamp, beter bekend als Sefa, is een Nederlandse Frenchcore DJ en producer. Hij is het meest gekend voor zijn frenchcore stijl, maar hij brengt ook andere stijlen in zijn collaboraties met andere artiesten. Hij staat er ook bekend om dat hij live piano speelt tijdens zijn optredens en dat hij ook klassieke invloeden met zijn muziek samenbrengt.

Sefa is nog zeer jong (hij werd geboren op 30 Juni 2000), maar hij heeft al een heel muzikaal parcours afgelegd. Op 9-jarige leeftijd kwam hij in contact met producer software en vroeg aan zijn moeder of hij het voor zijn 10de verjaardag kon krijgen. Vanaf dat moment stopte hij al zijn energie in het ontdekken hoe hij muziek kon maken. Eerst wilde Sefa hardstyle producen, maar toen zijn moeder in 2011 toevallig Dr. Peacock ontmoette en hem vroeg om haar zoon wat tips te geven, introduceerde deze hem tot de wereld van frenchcore muziek.

In 2017 mocht Sefa voor de eerste keer op de yellow stage van weekend festival Defqon.1 in Nederland spelen. Daar speelde hij ook piano for de eerste editie van Peacock in Concert, de liveact van Dr. Peacock.

Sefa bracht in 2018 zijn eerste album “Leven is Lijden” uit. Het album werd een groot succes en catapulteerde Sefa van de frenchcore stijl naar de meer mainstream hard dance muziekscene. Toen Sefa in 2018 een set speelde op Harmony of Hardcore bracht hij het wondermooie Nuvole Bianche van Ludovico Einaudi. Hij speelde er ook een aantal liedjes in première, zoals “Nothing like the oldschool” met D-Sturb, “In de hemel” en “God’s plan” met Mr. Ivex. Datzelfde jaar mocht hij op Defqon.1 op de black stage spelen, alsook op de main stage samen met Peacock in zijn Peacock in Concert liveact.

Leven is Lijden single:

In 2019 speelde Sefa op zijn verjaardag zijn eerste solo set op de red stage (main stage) van Defqon.1.

Sefa was ook 1 van de 3 artiesten die het anthem van 2019 voor het festival schreven. Het was ook de eerste keer dat Defqon.1 een frenchcore anthem had.

In September van datzelfde jaar speelde Sefa op het IMPAQT festival in Duitsland met een volledig orkest. Dat jaar kon Sefa zijn carriere uitbreiden naar Amerika en Azië en trad op in de VS, China en Mexico.

Meer over Sefa:

Nuvolo Bianche van Ludovico Einaudi

Nuvole Bianche werd geschreven en in 2004 uitgebracht door Italiaanse pianist en componist Ludovico Einaudi op zijn album “Una Mattina”. De vertaling van “nuvole bianche” is “witte wolken”. Het stuk werd gebruikt in de film “Insidious” uit 2010, de Britse dramareeks “This is England 86” en de TV-serie “Derek” met Ricky Gervais.

Hier brengt Ludovico Einaudi het stuk live in de Old Vic Tunnels in London in 2011 met Alessia Tondo als zangeres.

Nuvole Bianche’s schoonheid zit hem in zijn eenvoud. De minimalistische begeleiding geeft je een gevoel van vrede en emotie terwijl je naar de rustige melodie luistert. De harmonieën wisselen subtiel af tussen major en mineur, wat blijdschap en droefheid samenbrengt. Het is alsof je naar de wolken zou kijken terwijl je herinneringen ophaalt van wat is geweest.

Onderstaand fragment is het pianostuk enkel intstrumentaal gebracht door Ludovico Einaud.

Covers van Nuvolo Bianche

Er zijn ondertussen een heel deel covers gemaakt van “Nuvole Bianche”. We hebben de mooiste hier voor u bij elkaar gebracht.

Cover van Marnie Laird van Boorklyn Duo:

Cover van Deense pianist en composer Jacob Ladegaard (Jacob’s Piano):

Ludovico Einaudi

Ludovico Maria Enrico Einaudi is een Italiaanse pianist en componist. Nadat hij was afgestudeerd aan de Conservatorio Verdi in Milaan, begon Einaudi zijn carrière als klassieke componist, later breidde hij ook verder uit naar andere stijlen als pop, rock, folk en wereldmuziek.

Ludovico Einaudi Live @ Maison de la Radio in Parijs (full concert):

Einaudi heeft muziek gecomponeerd voor een heel aantal films en televisie series, waaronder “This is England 86”, “The Intouchables”, “Insidious”, “I’m still here”, “Black Swan”, de mini-serie “Doctor Zhivago” en “Acquario”, waarvoor hij de Grolla d’oro prijs voor beste soundtrack won. Hij componeerde de soundtrack voor “Fuori del mondo”, dat genomineerd werd voor een Oscar en waarvoor hij de Echo Klassik prijs won in Duitsland in 2002. Zijn soundtrack voor “Luce dei miei occhi” was de beste soundtrack van 2002 op de Italian Music Awards.

Hij heeft vele solo albums uitgebracht, waaronder “I Giorni” (2001), “Nightbook” (2009) en “In a time lapse” (2013). Zijn album “Seven days walking” werd over een periode van 7 maanden uitgebracht in 2019.

In 2016 werkte Einaudi mee aan een Greenpeace campagne om de Noord- en Zuidpool te redden

Best songs of Ludovicuo Einaudi Greatest hits full album 2019:

Harmony of Hardcore

Het Harmony of Hardcore festival wordt al 15 jaar georganiseerd op festivalterrein De Roost in Erp, Nederland. Het gaat elk jaar op de zaterdag voor Pinksteren door.

Met maar liefst 13 area’s zijn alle stromingen van harcore vertegenwoordigd. Enkele grote namen die al op het festival hebben gespeeld, zijn Partyraiser, Dr. Peacock, Miss K8, Paul Elstak, Sefa, Drokz, Noize Suppressor, Ophidian, D-fence, The Playah en N-vitral.

Het festival neemt je mee op een reis van sterke beats om het einddoel te bereiken: het ultieme hardcore gevoel. Het festival is voor eender wie van hardcore houdt: van die-hard fans tot mensen die gewoon een weekend komen genieten van nieuwe beats. Of je nu teruggaat in de tijd met Oldschool, gaat raven met mainstream of je donkere kant naar boven laten komen met Industrial, er is wel iets voor iedereen.

Dit is waarom mensen van Harmony of Hardcore houden:

In 2019 was het festival helemaal uitverkocht, met bezoekers van over heel de wereld. Dit jaar is het festival uitgesteld moet worden door de Corona crisis, de volgende editie komt er op 22 Mei 2021.

Meer Harmony of Hardcore:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *