Dove zangeres Mandy Harvey zingt op America’s Got Talent – kippenvelmoment van Riddhi

(tekst video)


Riddhi: “
Hallo, ik ben Riddhi. Mijn kippenvelmoment was toen ik een video zag van zangeres Mandy Harvey op America’s Got Talent. Het meest verrassende was dat ze haar gehoorvermogen verloor en moest stoppen met zingen toen ze 18 was. Maar ze kwam erachter hoe ze terug kon beginnen zingen door spiergeheugen en een visuele tuner te gebruiken en haar toonhoogte te vertrouwen. Dat klinkt echt onmogelijk, niet? Maar ze deed het wel. Ze schreef het liedje “Try” dat haar levensmotivatie uitlegt. Ze begon te zingen met haar schoenen uit zodat ze de vibratie van de muziek op de grond zou voelen. Dat kon ik maar niet geloven! Toen ze begon te zingen met haar mooie stem, kwam er een groot applaus. De tekst was heel hartverwarmend en ik werd emotioneel en bij op hetzelfde moment. Toen het lied gedaan was, zei Simon “Je hebt hier geen gebarentaal voor nodig” en duwde op de gouden buzzer. Ze begon te huilen. Ik voelde me alsof ik de gouden buzzer had gekregen en dat was echt mijn kippenvelmoment. Ik leerde daaruit dat er altijd iets beter is in het leven dan gewoon maar op te geven. Dank jullie wel.”
(<<)

De auditie van Mandy Harvey op America’s Got Talent

Mandy Harvey zat in seizoen 12 van America’s Got Talent in 2017. Ze deed auditie met een liedje dat ze zelf had geschreven genaamd “Try”. De video van haar optreden is al door miljoenen mensen van over de hele wereld bekeken. De gouden buzzer krijgen van Simon Cowell (wat betekent dat je recht naar de live shows gaat) betekende heel veel voor haar omdat hij niet enkel lette op haar verhaal, maar ook op de muziek zelf.

Het parcours dat Mandy Harvey aflegde op AGT

In de live kwartfinale had Mandy nog een kans om te laten zien hoe geweldig ze echt is. De 29-jarige entertainer stond alleen met haar ukelele op het podium en deelde haar hart met een mooie, originele ballade genaamd “Mara’s Song” dat ze had geschreven voor het huwelijk van een vriendin. Ze zong elke noot perfect en speelde de kleine delicate ukelele met veel gevoel. Ze liet ze haar verbazingwekkende talent zien in de manier dat ze de muziek kan voelen, en ze liet het hele publiek het ook voelen.

Ze zong “Release Me” in de halve finale, ook een liedje dat ze zelf had geschreven. Jurylid Simon Cowell, die de wedstrijd heeft gemaakt, noemde het optreden adembenemend en vergeleek haar met Adela. Terwijl ze zingt, beeldt ze elk woord en zin uit in gebarentaal. Hiermee pakte ze het publiek helemaal in en nam hen mee naar haar eigen leefwereld.

In de finale had Mandy een laatste kans om te bewijzen dat ze America’s Got Talent verdiende te winnen. Het was haar moment om te schitteren voor de bijna 16 miljoen kijkers, alsook de juryleden die haar door haar hele parcours hadden gesteund. Mandy staat fier op het podium en begint te spelen op haar ukelele voor ze begint te zingen. Ze zingt een eigen lied genaamd “This time”. Ze gebruikt haar lieve, kalmerende stem om de tekst te zingen, terwilj haar ukelele extra charme toevoegt aan het lied. Harvey werd uiteindelijk vierde.

Ze trad ook samen op met Shania Twain in de 24ste aflevering van seizoen 12 van AGT.

Meer over Mandy Harvey’s parcours op AGT:

Alle optredens van Mandy op AGT

Mandy Harvey

Mandy Harvey groeide op in zuid-Florida en werd geboren met misvormde buizen van Eustachius. Dit leidde tot infecties, geperforeerde tromelvliezen en operaties. Ze werd ook geboren met een bindweefselaandoening genaamd Ehlers-Danlos syndroom type 3. Maar Harvey had een droom. Ze was vastberaden om koorleider te worden. Toen ze 18 was, schreef ze zich in bij het vocaal muziekonderwijsprogramma aan de Colorado State University.

Binnen de eerste maand kon ze haar leraars niet meer verstaan. Na negen maanden verloos Harvey de rest van haar gehoor. Ze werd uit het muziekprogramma gezet. Ze zei dat ze een serieuze fout had gemaakt om haar hele identiteit aan één enkele droom vast te pinnen. Harvey verhuisde terug naar huis en kreeg een erge depressie. Ze kwam niet meer buiten en stopte met leven.

Uiteindelijk was ze het beu om alleen in het donker te zitten en maakte de beslissing dat dit niet het einde van haar verhaal zou zijn. Toen ze 20 was, vroeg haar vader of ze een nieuw lied wilde leren zingen. Harvey zong de noten in een visuele tuner en wachtte tot het licht groen zou worden. Het was het begin van een nieuw hoofdstuk voor Harvey.

Harvey schreef zich in voor vocale lessen met het doel om een jazz zangeres te worden. Haar eerste optreden was in een jazz club voor zeven mensen die niet eens aan het opletten waren. Zingen zonder geluid is heel veel werk. Maar harvey zei dat ze het niet anders zou willen hebben. Ze treedt op zonder schoenen om de band en de beat te voelen.

Na haar deelname aan America’s Got Talent in 2017 heeft Mandy haar muziekcarrière verder uitgebouwd met optredens het hele jaar door in zalen over heel de VS. Haar act is een mix van pitch-perfecte zang en pure inspirationele verhalen. Ze kwam ook uit met haar eigen album.

Meer over Mandy Harvey:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *