La Bohème vertaald en gezongen door André van Duin in de laatste DWDD – Kippenvelmoment van Ans

(tekst video)


Ans: Mijn kippenvelmoment is de laatste uitzending van De Wereld Draait Door. Daar kwam André van Duin en die had een lied van Charles Aznavour vertaald, speciaal voor Matthijs, en ging aan tafel zittend naast hem dat lied zingen. En dat was zo mooi en puur. En de manier waarop het gezongen werd, alles was goed. En Matthijs die verlegen was daarmee en geroerd en het niet echt wilde laten blijken, want hij vond het lastig om iets van zichzelf te laten zien. Dat alles bij elkaar maakte dat het een kippenvelmoment was. Het was La Bohème van Aznavour. Ja, het was gewoon prachtig. Ik heb het nog daarna vele malen nog terug zitten kijken op YouTube, want het blijft mooi.

(<<)

“La Bohème” gezongen door André van Duin op de laatste DWDD

Het was de laatste aflevering van De Wereld Draait Door. Matthijs wilde nog zeker André van Duin aan de tafel hebben. Op het einde van het interview laat André hem weten dat hij nog een verrassing heeft, speciaal voor Matthijs. Het is “La Bohème” van Charles Aznavour dat André van Duin zelf had vertaald vanuit het Frans.

Matthijs is zichtbaar ontroerd door de verrassing. Hij vertelt ook dat hij de aflevering van DWDD waar André van Duin dit al eens had gebracht ook als één van de beste uit 15 jaar DWDD beschouwt en dat hij de vertaling van “La Bohème” die André heeft gemaakt thuis heeft ophangen. Zijn ouders zijn ook grote fans van André van Duin en dus is dit heel speciaal voor hem. Hij luistert ontroerd naar de versie die André van Duin brengt tijdens de laatste aflevering van ‘zijn’ DWDD.

Meer over André van Duin die “La Bohème zingt:

“La Bohème” van Charles Aznavour

Charles Aznavour was een Frans-Armeense zanger, songwrites, acteur en diplomaat, geboren in 1924. Hij stond bekend voor zijn tenor stem en had een carrière van meer dan 70 jaar. Hij nam meer dan 1200 liedjes op in 9 talen en verkocht tussen de 180 en 200 miljoen platen. Zijn bekendste samenwerkingen zijn met artiesten zoals Edith Piaf, Elvis Costello (hij schreef het beroemde “She”) en Frank Sinatra.

Hier brengt hij één van zijn bekendste liedjes, “La Bohème”, met zo’n passie en ongelofelijke interpretatie. Op het einde van het lied is het ondertussen al bekende stuk waar hij zijn witte zakdoek op de grond gooit en wegstapt.

Aznavour zong voor presidenten, pausen en royalty, maar trad ook op bij humanitaire evenimenten. In 1988 richtte hij naar de Armeense aardbeving de humanitaire organisatie Aznavour for Armenia op. In 2008 kreeg hij Armeens burgerschap en werd het volgende jaar Armeens ambassadeur voor Zwitserland, alsook de permanente Armeense vertegenwoordiger voor de Verenigde Naties in Geneva.

Zijn laatste wereldtournee was in 2014. In 2017 kreeg hij een ster op de Hollywood Walk of Fame. Hij kreeg ook de Raoul Wallenberg Award voor Joden te verstoppen tijdens WOII samen met zijn zussen. Hij stierf op 1 Oktober 2018 op 94-jarige leeftijd.

Meer over Charles Aznavour:

De Wereld Draait Door

De Wereld Draait Door (DWDD afgekort) was een Nederlands televisieprogramma dat van 2005 tot 2020 op werkdagen live werd uitgezonden. DWDD behandelde op een luchtige manier actualiteiten, aangevuld met livemuziek. DWDD werd gepresenteerd door Matthijs van Nieuwkerk. In elke uitzending werden 3 gasten uitgenodigd naar de studio die die dag of week in het nieuws waren.

Bij elke afdeling was er een tafelheer of tafeldame aanwezig. Regelmatig terugkerende tafelgasten waren onder meer Claudia de Breij, Wilfred de Bruijn, André van Duin, Marc-Marie Huijbregts, Paul de Leeuw, Jan Mulder en Martin Bril.

De bekendste onderdelen waren ‘TV draait door’, LuckyTV en De Jakhalzen.

De livemuziek was ook altijd heel populair. Het bekendste optreden was van John Legend met zijn lied “All of me”.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *