Optreden Triggerfinger op Lowlands 2012 met De Jeugd van Tegenwoordig als verrassingsact – Kippenvelmoment van Bernard

(tekst video)


Bernard: mijn kippenvelmoment was op Lowlands 2012. Het was een optreden van Triggerfinger. En nou, het was een heel mooi optreden, ik stond helemaal vooraan met een grote groep vrienden en we hadden het echt naar onze zin. Maar juist diezelfde middag hadden we het er nog over gehad dat het zo jammer was dat De Jeugd van Tegenwoordig er niet was dat jaar, omdat we daar ook een paar mooie optredens van hadden gehad eerder al. En toen ineens op dat moment kwamen ze het podium oplopen en gingen ze samen met Triggerfinger een nummer doen. En het was ontzettend mooi. Echt kippenvel, echt over mijn hele armen en alleen maar staan springen. Het was een fantastisch moment.

(<<)

Optreden Triggerfinger op Lowlands 2012 met De Jeugd van Tegenwoordig als verrassingsact

Tijdens een optreden van Triggerfinger op Lowlands in 2012 werd het publiek verrast door De Jeugd Van Tegenwoordig, die samen met Triggerfinger hun nummer ‘Sexy Beesten’ kwamen spelen. Dit was een complete verrassing omdat De Jeugd van Tegenwoordig dat jaar niet op Lowlands geboekt stond. Het publiek ging helemaal uit de bol op de fusie tussen de rockstijl van Triggerfinger en de hip hop stijl van De Jeugd van Tegenwoordig!

Het lied ‘Sexy Beesten’ is origineel een nummer uit 2010 van De Jeugd van Tegenwoordig en staat op het album ‘De Lachende Derde’.

U kan hier de originele versie beluisteren en zelf oordelen of Triggerfinger het met hun rockversie beter hebben gemaakt of niet:

Triggerfinger

Triggerfinger is een Belgische rockband uit Lier. De band werd in 1998 gevormd en bestaat uit zanger en gitarist Ruben Block, basist Paul van Bruystegem en drummer Mario Goossens. Mario speelde hiervoor bij Winterville.

De band wierf bekendheid met de singles “Inner Peace” en “Camaro”, nog voordat hun eerste album “Triggerfinger” uitkwam in 2004. Het album werd heel goed ontvangen door rock fans en de band werd vergeleken met bands als Queen of the Stone Age en Led Zeppelin.

Doorheen de jaren bracht de band nog 4 studio albums uit: “What grabs ya?” in 2008, “All this dancin’ around” in 2010 (opgenomen in de Sound City Studios in North Hollywood, Californa), “By absence of the sun” (opgenomen in Los Angeles en kreeg een gouden plaat in België en Nederland.) in 2014 en “Colossus” in 2017. Ze brachten ook 2 live albums uit: “Faders up” in 2007 en “Faders up 2” in 2012.

De eerste jaren waren ze niet echt bekend bij het grote publiek, maar nadat ze de supporting act waren van de band Within Temptation tijdens hun Eurpose tournee in 2011 en ze in 2012 een acoustische cover maakten van Lykke Li’s pop hit “I follow rivers”, wonnen ze aan faam. “I follow rivers” kwam op nummer 1 in de Belgische en Nederlandse hitlijsten terecht, alsook die in Oostenrijk en Polen. Hun versie met kopjes en mes als percussie werd ook een groot succes op YouTube.

In Juli 2012 traden ze op tijdens het heavyweight gevecht tussen Wladimir Klitschko en Tony Thompson in Bern, Zwitserland en in December 2012 won de groep 4 Belgische Music Industry Awards (MIA’s) voor Hit van het Jaar, Beste Groep, Beste Alternatieve Muziek en Beste Live-Act.

In 2013 waren ze de supporting act voor The Rolling Stones tijdens de Barclaycard Summer Time Festival in Hyde Park in Londen, wat een hoogtepunt was in hun carrière.

De band speelt vaak covers van bekende artiesten. Hun versies van de nummers “Man Down” en “Only girl in the world” van popster Rihanna werden een groot succes op YouTube en festivals.

De Jeugd van Tegenwoordig

De Jeugd van Tegenwoordig is een Nederlandse rapgroep, die in 2005 bekend werd met het nummer Watskeburt?! De groep bestaat uit Willie Wartaal (Olivier Locadia), Vieze Fur (Alfred Tratlehner) en Faberyayo (Pepijn Lanen) en hun vaste producent is Bas Bron. De stijl van de groep kenmerkt zich door rap op beats met sterke elektronische invloeden.

De groep ontstond in een project van Bas Brong om nummers te produceren met raps van verschillende Nederlandse rappers. In de plaats daarvan besloot hij een album op te nemen met de 3 rappers en werd De Jeugd van Tegenwoordig opgericht.

De single “Watskeburt?!” van hun debuutalbum “Parels voor de zwijnen” kwam in 2004 de Nederlandse Top 40 binnen en stond na enkele dagen op nummer 1 in de hitlijst. Het woord watskeburt was toen al een populair straattaalwoord in Amsterdam. In dezelfde week dat “Watskeburt?!” op 1 terecht kwam in de Single Top 100, stond de groep in het voorprogramma van Snoop Dogg in Ahoy in Rotterdam. Datzelfde jaar stonden ze ook op Lowlands.

De Jeugd van Tegenwoordig heeft ondertussen 8 albums uitgebracht: “Parels voor de zwijnen” (2005), “De Machine” (2008), “De lachende derde” (2010), “Ja, natúúrlijk” (2013), “X – Viering van het super decennium” (2015), “Manon” (2015), “Luek” (2018) en “Anders (Different)” (2018).

De rappers hebben al op onder andere Pinkpop, Rock Werchter en Lowlands gestaan. Ze hebben meerdere prijzen gewonnen met hun muziek, waaronder de Dutch Mobo Wards voor Beste Doorbraak in 2005, de 3FM Award en Edison Music Award voor Beste Nieuwkomer in 2006, de 3VOOR12 Award voor Beste Album met “De Machine” en Dutch MTV Award voor Beste Nederlandse Act in 2008, nog een 3VOOR12 Award voor De Gouden Luisterpaal met “De Lachende Derde” en 3FM Award voor Beste Artiest Hiphop en Beste Single voor “Sterrenstof” in 2011 en de Popprijs 2011.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *