“Un-break my heart” van Toni Braxton – kippenvelmoment van Marianne

(tekst video)


Marianne: “Ik heb een kippenvelmoment met het liedje van Toni Braxton “Un-break my heart”. Dat luisterde ik altijd in de auto toen ik naar mijn broer naar het ziekenhuis ging, hij lag toen in coma na een motorongeluk. Dus als ik dat nummer hoor, dan denk ik daaraan terug. En wat het kippenvelmoment daaruit was, was toen hij 4 weken in coma lag, hoorden we dat hij eigenlijk al 2 weken sub comateus was. Dat betekent dat je dan al wel iets kan bewegen, je kan mensen horen en dan ben je niet meer helemaal in coma, maar hij kon dus alleen nog maar 1 vinger bewegen, zijn duim, omhoog of omlaag. Dat was dan “ja” of “nee”. Op een gegeven moment zei ik “David, ik vind het zo erg voor je” en ik leunde zo over hem heen en ik hield hem zo vast en toen ging hij opeens over mijn rug wrijven, terwijl hij nog helemaal niet kon bewegen. Dat vond ik zo bijzonder, dat is mijn kippenvelmoment.”

(<<)

“Un-break my heart” van Toni Braxton

“Un-break my heart” is een lied dat op het Toni Braxtons album “Secrets” uitkwam in 1996. Het lied was geschreven door Diane Warren en geproduceerd door David Foster. Het lied gaat over hartzeer waarin Braxton haar voormalige liefde smeekt om terug te komen en de pijn ongedaan te maken die hij heeft veroorzaakt. De bijhorende videoclip toont Braxton die om de dood van haar liefde rouwt en zich de mooit tijden samen herinnert.

Het nummer werd wereldwijd een groot success. In de Verenigde Staten stond het 11 weken op nummer 1 in de Bollboard Hot 100 en werd verkozen tot meest succesvolle lied door een solo artiest in de Billboard Hot 100 geschiedenis (1958-1998). Ook in enkele landen in Europa bleef het nummer vele weken in de top 5 staan. “Un-break my heart” won een Grammy Award voor Best Female Pop Vocal Performance in 1997.

De mooiste covers van “Un-break my heart”

In 2004 coverde Il Divo “Un-break my heart” op hun eerste studio album. Ze maakten er de Spaanse versie “Regresa a mi” van. Het werd de eerste single die de mannen van Il Divo uitbrachten. Het werd een groot succes. Il Divo brachten het lied op The Oprah Winfrey Show en het werd één van officiële nummers van de FIFA World Cup 2006 in Duitsland.

Oekraïense violiste Assia Ahhatt maakte een mooie instrumentale vioolversie van “Un-break my heart”.

De Amerikaanse rockband Weezer coverde het nummer in 2005 en het kwam op hun album “Death to false metal” te staan.

Fillipijnse zangeres Nina nam haar versie van het nummer op voor haar album “Nina sings the hits of Diane Warren” waar allemaal nummers opstaan die geschreven zijn door Diane Warren.

De Nederlandse zanggroep OG3NE bracht een live versie van het nummer op de Mattie & Wietze show op Q-Music.

Toni Braxton

Toni Michele Braxton (1967) is een Amerikaanse zangeres, songwriter, pianiste, actrice en tv-persoonlijkheid. Ze heeft wereldwijd meer dan 70 miljoen platen verkocht en is één van de bestverkopende vrouwelijke R&B-artiesten in de geschiedenis.

Braxton won 7 Grammy Awards, 9 Billboard Music Awards, 7 American Music Awards en verschillende andere prijzen. In 2011 werd ze opgenomen in de Georgia Music Hall of Fame en in 2017 kreeg ze de Legend Award op de Soul Train Music Awards.

Toni Braxton begon eind jaren ’80 met haar zussen op te treden als The Braxtons. Ze trok de aandacht van verschillende bekende muziekproducers en bracht haar eerste solo-album uit in 1993, “Toni Braxton” genaamd. Het album schoot direct naar nummer 1 en verkocht 10 miljoen exemplaren. Het album scoorde haar ook 3 van haar 7 Grammy Awards. Ook haar tweede album “Secrets” en derde album “The Heat” werden zeer goed ontvangen.

In 2014 bracht Toni Braxton een duet album uit met langtijdige collaborateur Babyface, “Love, Marriage & Divorce” genaamd, waarvoor het duo een Grammy Award kreeg voor Beste R&B-album in 2015. Braxton had ook haar eigen reality show, “Braxton Family Values” en ze was de executive producer van een spin-off van de serie die over haar jongere zus Tamar ging.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *