Wende Snijders & Het Gelders Orkest brengen “Devil’s Pact” – Kippenvelmoment van Tom

(tekst video)


Tom: “Mijn kippenvelmoment, daar hoef ik niet lang over na te denken. Het was een hele mooie zomeravond in de Caprera. Het was bij een concert van Wende Snijders. En Wende Snijders, daar ben ik een hele grote fan van. Ik heb al heel veel optredens ervan gezien. Maar het was een optreden met Het Gelders Orkest en ze speelden het nummer ‘Devil’s Pact”. Tijdens het spelen van het nummer was het zo overweldigend en voelde ik opeens tranen over mijn wangen lopen. Dat heb ik nog nooit meegemaakt, het was zo bijzonder. Ja, dat moment blijf ik terughalen. Ik heb later het nummer nog een paar keer gehoord, het blijft mooi, maar op dat moment, met het hele plaatje, de entourage, het Gelders orkest, Wende zelf, de power die ze uitstraalt, maar ook de stilte die ze kan creëren, was zo vreselijk betoverend mooi. Dat was mijn kippenvelmoment.” (<<)

“Devil’s Pact” van Wende

Op 13 September 2013 komt Nederlandse zangeres en singer-songwriter Wende uit met haar single “Devil’s Pact” dat verscheen op haar album “Last Resistance”. De uitdagende tekst over het pact met de duivel schreef ze zelf en de muziek werd geschreven door Wende in samenwerking met Nackt. In haar optreden in het openluchttheather Caprera in Bloemendaal brengt Wende “Devil’s Pact” samen met Het Gelders Orkest, onder leiding van Bas Wiegers. Het arrangement van het lied voor het orkest is gemaakt door Marijn van Prooijen.

Vooral live komt dit lied tot zijn recht. Dit is wat er wordt gezegd over Wende’s liveoptredens en waarom mensen er kippenvel van krijgen: “Onlangs Wende live gezien met ‘the Berlin Sessions’ waar dit album integraal wordt gebracht. Juist live hoor je de kracht van deze nummers. Op de plaat was ik niet meteen enthousiast maar nu is dat totaal anders. Je moet er in meegaan en je wordt compleet bedwelmd door Wende. Maar ook heerlijke dance als ‘Devil’s Pact’ past haar erg goed. Het lijkt soms best op Moloko, maar live wordt het erg duister en enorm spannend. Wat een optreden, zelden zoiets beleefd in het clubcircuit. Hulde aan Wende!”

De originele versie van Wende kan u hier in haar officiele muziekvideo bekijken:

Wende Snijders

Wende Snijders wordt op 10 Oktober 1978 geboren in Beckenham, in het Verenigd Koninkrijk. Na meerdere keren verhuisd te zijn voor het werk van haar vader, kwam ze op haar negende naar Nederland. Ze studeerde in 2002 af van de Academie voor Kleinkunst in Amsterdam. Ze specialiseerde zich in Franse chansons.

Wende begon haar carrière in 2003 en maakte sindsdien 6 albums en 5 eigen voorstellingen in binnen-en buitenland. Ze is één van de meest veelzijdige artiesten van Nederland. Ze brengt klassiek, pop, jazz en donkere electronica en combineert deze muziekstijlen al jaren in grensverleggende interdisciplinaire theaterconcerten. Haar prijzenkast weerspiegelt die diversiteit: ondertussen heeft ze een Edison in bijna elke categorie en was ze als actrice genomineerd voor een gouden kalf. Haar theaterlied De Wereld Beweegt won in 2008 de Annie M.G. Schmidt prijs.

Wende zingt “Laat me” van Ramses Shaffy:

Haar album MENS won de Edison Pop Award 2019 in de categorie Beste Album en ze werd genomineerd voor het Beste Nederlandstalige Album. In 2017, 2018 en 2019 speelde ze haar succesvoorstelling MENS in uitverkochte theaters en clubs door het hele land en op festivals als Down the Rabbit Hole en Into the Great Wide Open.

Wende zingt “Mens durf te leven” (Een Nieuwe Jas – Live, Vrijheid):

Sinds 2017 is ze huiskunstenares van Theater Carré en cureert daar jaarlijks haar succesvolle eigen festival Kaleidoscoop waarin ze uitdagende samenwerkingen aanging met o.a. Typhoon, Blaudzun, David Laport en het Nationale Ballet.

Momenteel werkt Wende ook aan haar eerste buitenlandse show in samenwerking met het gerenommeerde Londense The Royal Court Theatre. De première daarvan is door Covid-19 uitgesteld.

Meer Wende:

Het Gelders Orkest

Het Nederlands symfonieorkest Het Gelders Orkest (HGO) uit Arnhem deelt hun passie voor klassieke muziek met mensen van alle leeftijden in Gelderland en daarbuiten. Ze brengen bekende en minder bekende werken en ze treden op met wereldberoemde solisten, jonge toptalenten en grote gastdirigenten. Hun musici groeien en schitteren onder leiding van chef-dirigent Antonello Manacorda. Als jonge ‘oude ziel’ kan hij als geen ander emoties van het publiek en het orkest laten samensmelten.

125 jaar Gelders Orkest – Gedreven door Muziek (11/10/2014):

Het Nederlands symfonieorkest Het Gelders Orkest (HGO) uit Arnhem, provincie Gelderland, werd in 1889 opgericht door Albert Kwast onder de naam de Arnhemsche Orchest vereniging.

De vaste concertzaal van het orkest is Musis Sacrum in Arnhem. Daarnaast wordt regelmatig opgetreden in andere Gelderse concertzalen, zoals De Verpeniging in Nijmegen en Orpheus in Apeldoorn. Op 1 september 2019 fuseerde Het Gelders Orkest met het Orkest van het Oosten te Enschede en kozen ze als gecombineerde ensemble de naam Phion. De volledige naam is “Phion, orkest van Gelderland & Overijssel”.

Czardas door Het Gelders Orkest, Roby Lakatos en Dimiter Tchernookov (concertmeester):

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *