Zeeotter is orka’s te slim af – kippenvelmoment van Fred

(tekst video)


Fred:
“Het kippenvelmoment dat ik het laatst ben tegengekomen is een moment dat je kan vinden op YouTube, waar een zeeotter vlucht van een orka. En die zeeotter springt aan boord van een bootje dat daar rondvaart en blijft zolang zitten tot die orka verdwenen is. En dat is leuk om te zien. Het is een paar minuten en echt leuk om te zien.”

(<<)

Zeeotter ontsnapt juist op het nippertje van orka’s door in een boot te springen

Een deel mannen hadden een hele unieke ervaring tijdens een boottocht in Halibut Cove, Alaska in de VS. De 37-jarige John Dornellas en zijn vrienden zagen een zeeotter in het water die vrij ver van de kust was gezwommen. Maar toen merkte hij nog een ander dier op in de verte: een orka. Als hij beter kijkt blijken het zelfs 3 orka’s te zijn die snel naar de zeeotter zwemmen voor een lekker hapje. De zeeotter heeft geen schijn van kans. Of toch wel?

Zeeotters zijn slimme dieren. De zeeotter kijkt naar de boot en begint er dan snel naartoe te zwemmen. De orka’s zien het en veranderen ook van richting, achter de zeeotter aan. De zeeotter komt bij de boot aan en klimt aan boord aan de achterkant bij de motoren. De mannen in de boot kunnen hun ogen niet geloven. De zeeotter blijft eventjes zitten en springt dan terug in het water alsof er niets gebeurd is. Maar dan komen de orka’s weer op hem af en springt hij weer aan boot. Hij wacht tot de orka’s weg zijn om dat uiteindelijk terug weer in het water te springen en triomfantelijk wegzwemt. Wat een geluk had die zeeotter vandaag!

Meer over deze triomfantelijke ontsnapping:

Zeeotters

De zeeotter is een zeezoogdier die vooral in het noorden en oosten van de Noord Stille Oceaan voorkomen. Volwassen zeeotters wegen tussen de 14 en 45 kg, wat ze de zwaarste maakt in de wezelfamilie, maar de kleinste in de zeezoogdieren. Hun belangrijkste manier om warm te blijven is een zeer dikke bontvacht, de dichtste in het dierenrijk. De zeeotter kan op het land wandelen, maar kan ook enkel en alleen in de oceaan overleven.

Zeeotters zijn heel slimme dieren. Ze zijn ook snelle en handige jagers. Ze vangen onder meer vis, zee-egels, verschillende week- en schaaldieren en kunnen zich zeer goed in het water bewegen en manoeuvreren. Ze gebruiken rotsen en stenen om hun prooi open te krijgen en is daarmee één van de weinige zoogdieren die “gereedschap” gebruiken.

Ze zijn ook superschattig met een hoge aaibaarheidsfactor. Vooral als ze met hun jongen op hun buik drijven of elkaars pootjes vasthouden en “knuffelen”.

In de 18de en 19de eeuw werd er helaas vaak gejaagd op zeeotters voor hun dichte vacht en het dier is nog altijd bedreigd, maar door een internationale ban op otterjacht en speciale programma’s om de zeeotters in het wild weer te laten toenemen in aantal kan het schattige dier nu weer rustig genieten van zijn habitat. Als er geen orka’s in de buurt zijn natuurlijk!

Meer over zeeotters:

Andere schattige dieren die graag een lift meepikken

De zeeotter is niet het enige dier dat wel eens graag een lift meepikt, of het nu noodzakelijk is om te ontsnappen van roofdieren. Zeehonden staan er ook wel voor bekend om al eens mee te willen reizen op een kayak of boot!

Zeeleeuwen vinden het ook enig om eens mee te varen op een boot! Vooral als hij onderweg lekkere visjes krijgt!

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *